• Nicht auf Lager
Çifteli
search
  • Çifteli
  • Çifteli
  • Çifteli

Çifteli

49,90 CHF
Bruttopreis

Çifteli

Menge
Nicht auf Lager

Një prej instrumenteve më të popullarizuara Çiftelia është një vegël muzikore kordofone me dy tela që luhet me pendë.

Çiftelia ndryshon në përmasa, më së shpeshti e akorduar në B3 dhe E3. Tingulli në çifteli përfitohet me ndridhjen e telit të epërm, ndërsa lartësia e tingujve përcaktohet tek teli i poshtëm. Zakonisht punohet prej drurit të arrës dhe prej drurit të qershisë. Çiftelia është e ndërtuar prej këtyre pjesëve: koka (ndryshe quhet edhe kupolla e çiftelis) e cila në mbrendi është e shprazët, qafa ku janë të ndara notat ose ndryshe quhen perde (popullore fusha), dhe në skaj të qafës ndodhe shtrënguesit e telave të cilët janë dy. 

Kommentare (0)
Aktuell keine Kunden-Kommentare