• Nicht auf Lager
Plisi
search
  • Plisi

Plisi

9,90 CHF
Bruttopreis

Plisi

Menge
Nicht auf Lager

Qeleshja apo Plisi është simbol dhe mbulesë tradicionale e kokës ndër shqiptarët Plisi është një kapele qe shpeshherë cilësohet si më e veçanta, pasi që ajo përdoret vetëm në trojet shqiptare. Zakonisht plisi mbahet si pjesë e kompletit të teshave folklorike apo ashtu i vetëm në ceremonitë e ndryshme shoqërore. Në disa pjesë rurale në veri të tokave shqipëtare mbahet edhe si mbulesë e kokës e kombinuar edhe me tesha të kohës. Kohëve të fundit plisi po përdoret vetëm i bashkangjitur me veshjet kombëtare të cilat përdoren vetëm për festat kombëtare e historike të popullit shqiptar, e jo si një kapele që zë vend në garderobën e përditshme.

Kommentare (0)
Aktuell keine Kunden-Kommentare